Новини

Кремль вимагає у Білорусі відпустити затриманих найманців «ПВК Вагнера». Кажуть, ті летіли до Стамбулу, але спізнилися на рейс

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Mikhail Metzel \ TASS via Getty Images

Росія вимагає у Білорусі відпустити затриманих під Мінськом бойовиків з « ПВК Вагнера». Про це заявив речник Кремля Дмитро Пєсков, повідомляють ТАСС і «РИА Новости».

«Ми сподіваємося і навіть переконані, що найближчим часом наші білоруські колеги розберуться з цим інцидентом і відпустять російських громадян», — сказав Пєсков.

Він додав, що затримання російських громадян у Білорусі не зовсім відповідає «союзницьким відносинам Москви і Мінська». «Саме тому ми сподіваємося, що найближчим часом цей інцидент буде зʼясовано нашими білоруськими союзниками, і громадян відпустять», — додав Пєсков.

Речник Кремля заявляє, що найімовірніше затримані були співробітниками «приватного охоронного підприємства», які летіли транзитом у Стамбул, але залишилися в Білорусі, бо «спізнилися на рейс».

«Що стосується інформації про обставини перебування цих громадян, то зараз ми вже з високою часткою впевненості можемо сказати, що ці російські громадяни приїхали проїздом у Білорусь. Вони повинні були летіти в іншу країну транзитом, їхнє перебування ніяк не повʼязане з самою Білоруссю або з білоруськими справами», — сказав Пєсков.

У Кремлі також додають, що стурбовані, що до затриманих не пустили російського консула.