Новини

У Порошенка назвали «фейком» звинувачення Жванії

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Петро Порошенко / Flickr

Партія «Європейська солідарність» назвала брехнею заяву Давида Жванії про те, що Петро Порошенко у 2014 році захопив владу й що Жванія разом із колишнім міністром закордонних справ Павлом Клімкіним дав хабар європейському посадовцю.

Про це заявили у пресслужбі партії, передає «Українська правда».

«Українці здавна кажуть, брехнею увесь світ обійдеш, а назад не повернешся. Це про заяву Жванії — суцільний фейк. Але з ним таке вже не вперше. Жванія настільки часто змінював політичну позицію, що цілком логічно виглядає завершення його кар’єри на службі у Кремля», — зазначили в «ЄС».

Партія наголосила, що останні роки Жванія рідко буває у Києві, але часто — у Росії.

«Не читайте все з листочка, пане Жванія. Бо надто схоже на Деркача виходить», — додала «Європейська солідарність».

Що сталось?

22 липня колишній нардеп Давид Жванія, який у 2014 році входив до оточення Порошенка, звинуватив його в захопленні влади шість років тому. Він розповів, що група посадовців разом із Порошенком, колишнім прем’єром Арсенієм Яценюком, колишнім секретарем РНБО Олександром Турчиновим, мером Києва Віталієм Кличком «фінансувала Майдан» і «підігрівала протестні настрої».

Він також заявив про хабар «європейському посадовцю», який начебто передавав з колишнім очільником МЗС Павлом Клімкіним, хоча той вже спростував цю заяву.