Новини

Земельна ділянка у Криму, квартира та телевізор LOEWE. Новий глава НБУ Шевченко оприлюднив декларацію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Кузьмін Олександр / УНІАН

Новопризначений голова Національного банку Кирило Шевченко подав декларацію про доходи за 2019 рік. Про це йдеться на сайті НАЗК.

Шевченко вказав, що він зареєстрований у квартирі у Києві площею 72 кв. м. За цією ж адресою прописана і його дружина Юлія. Власником квартири вказана Валентина Аліпова.

Також новий очільник НБУ вказав, що безоплатно проживає в «іншому домоволодінні» у Києві, площа якого 280 кв. м. Власник той же — Валентина Аліпова. Окрім цього, Шевченко разом з дружиною безоплатно користуються земельною ділянкою площею 2 500 кв. м у Забірʼї Києво-Святошинського району. Власник — Аліпова.

Юлія Шевченко задекларувала земельну ділянку у селищі Приморський (Феодосія, АР Крим) площею 1 200 кв. м.

Крім цього, родина вказала спільну квартиру у Києві площею 304,60 кв. м. Її вартість — 3,5 мільйона гривень. Шевченко з дружиною задекларували телевізор марки LOEWE.

Глава НБУ володіє автомобілем Peugeout Partner 2016 року випуску. Окрім цього, родина «відповідально зберігає з правом користування» автомобіль Mercedes-Benz G 500 2012 року випуску. Його власник — Дмитро Кучер. На таких же правах вони користуються авто Land Rover Range Rover 2013 року випуску, власником якого є Катерина Шевченко.

Також Шевченко задекларував право користування човном для вейкбордингу Super Air Nautique G23. Він належить Юрію Гнідіну.

Юлія Шевченко задекларувала 89 054 гривні зарплати у ПП «Страхова компанія Універсальний Поліс». Шевченко у 2019 році отримав 14,5 мільйона гривень зарплати на посаді голови правління «Укргазбанку».

Хто такий Кирило Шевченко?

Випускник Харківського державного економічного університету. Обіймав різні посади в А-Банку, а також у банках «Аваль», «Фінанси і кредит», Ощадбанк. З 2006 по 2009 рік очолював Державну іпотечну установу. У 2009 році Шевченко був радником на той момент премʼєр-міністра Юлії Тимошенко. При цьому до 2010 року він був членом наглядової ради державного «Укргазбанку». У 2014 році став першим заступником голови правління, а з 2015 року — головою правління Укргазбанку.