Новини

Австралія зазнала масштабних кібератак. Фахівці звинувачують Китай у помсті за розслідування причин COVID-19

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Sam Mooy / Stringer

Премʼєр-міністр Австралії Скот Моррісон заявив, що країна зазнала масштабних кібератак, за якими виразно «стоїть третя держава».

Про це повідомляє Daily Mail і Reuters.

За його словами, хакери атакували міністерства, штаб-квартири промислових компаній, політичні організації, заклади освіти, медичні відомства, постачальників води, тепла та електрики, а також органи, що відповідають за безпеку інфраструктури.

«Та інформація, якою ми зараз володіємо, вказує на те, що кібератака була організована за підтримки держави, оскільки лише у держави можуть бути такі можливості і потужності для компʼютерного зламування», — сказав Моррісон.

Міністр оборони Лінда Рейнолдс зазначила, що великого витоку даних фахівці з кібербезпеки не зафіксували.

Урядові агентства вважають, що за атаками стоїть Китай, який таким чином відповідає Австралії на вимогу провести розслідування з приводу походження коронавірусу. У березні Австралія стала першою країною, яка зажадала провести розслідування. Китай у результаті наклав заборону на ввезення австралійської яловичини, підвищив тарифи на австралійський ячмінь, а також закликав своїх громадян не їздити у Австралію.