Новини

Під Радою протестують проти призначення новим міністром освіти ректора ЧНТУ Шкарлета

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Facebook / Anton Senenko

Зранку 18 червня під Верховною Радою розпочалася акція протесту проти призначення новим міністром освіти і науки ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета.

Світлини з акції оприлюднив у Facebook педагог і старший науковий співробітник Інституту фізики НАН України Антон Сененко.

«Прекрасні люди зібралися обговорити чесноти потенційного міністра освіти і науки — потяг до крадіжки чужих текстів і дивні закупівлі для університету. Якщо Шкарлета зроблять міністром, це дійсно буде шМОН», — написав Сененко.

В описі до анонсу акції зазначають, що «очолювати МОН має професійна людина з бездоганною репутацією, яка провадитиме реформи, а не крастиме університетське майно та чужі наукові роботи».

Напередодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль зареєстрував у Раді постанову про призначення Шкарлета. Це питання можуть розглянути в Раді вже сьогодні.

15 червня фракція «Слуга народу» заслухала Шкарлета на своєму засіданні.

Хто такий Шкарлет?

Випускник Київського політехнічного інституту. У 2010 році став наймолодшим в Україні ректором, очоливши Чернігівський національний технологічний університет. Того ж року Шкарлета обрали до Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. Після обрання він заявляв в інтервʼю, що є прихильником Партії регіонів ще з 2004 року.

Незважаючи на це, після Революції гідності він балотувався на місцевих виборах 2015 року до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але цього разу обраний не був.