Новини

Справу проти ексзаступника голови КМДА Слончака передали до суду. Його звинувачують у нападі на поліцейського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

УНІАН

Прокуратура Києва передала до суду справу про напад на поліцейського з боку ексзаступника голови Київміськадміністрації Володимира Слончака.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Справу розглядатиме Соломʼянський районний суд столиці. Слончака звинувачують в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Ексчиновнику загрожує до 5 років увʼязнення.

Що сталося?

26 квітня у Солом’янському районі Києва патрульні зупинили автомобіль Mercedes, який рухався з вимкненими фарами. За даними поліції, за кермом була депутатка Київської міської ради, а на пасажирському сидінні — заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Під час спілкування патрульні запідозрили, що водійка перебувала у стані сп’яніння. Їй запропонували пройти тест на драгері, однак вона відмовилася.

У поліції розповіли, що при оформленні адмінматеріалів із машини вийшов нетверезий пасажир, який агресивно поводився, а після неодноразових зауважень почав погрожувати патрульному і вдарив його.

27 квітня мер Києва Віталій Кличко звільнив Слончака із посади свого заступника. Сам Слончак заявив, що не бив поліцейського, а правоохоронці поводилися зухвало.