Новини

Як ресторани та кав’ярні в Україні працюватимуть з 5 червня. Нові правила

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Joshua Rodriguez / Unsplash

Ресторани та кав’ярні в Україні зможуть повноцінно відновити роботу з 5 червня. Міністерство охорони здоров’я опублікувало постанову про тимчасові правила роботи закладів громадського харчування.

Ресторанам та кавʼярням дозволили приймати відвідувачів як усередині приміщення, так і на літніх терасах тільки «за умов дотримання протиепідемічних заходів».

За яких умов можуть працювати ресторани?

Що заборонено закладам на період карантину?

Що має забезпечити адміністрація закладу?

А які вимоги до самих відвідувачів закладу?

1 червня в Україні розпочався третій етап послаблення карантину. Почали відкривати спортивні комплекси, фітнес-центри та басейни. Крім того, запустили залізничні пасажирські перевезення міського, регіонального, дальнього внутрішнього та міжобласного сполучення.

З 5 червня в Україні також відновлять внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня літаки почнуть літати за кордон. Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій порадив українцям планувати відпочинок на другу половину літа.