Новини

Музей Гончара: Працівники ДБР увірвалися всередину й описують колекцію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Facebook / Музей Івана Гончара (Ivan Honchar Museum)

Директор музею Івана Гончара Петро Гончар заявив, що працівники Державного бюро розслідувань увірвалися до музею без рішення суду, зламавши вхідні двері.

Про це повідомили на сторінці музею у Facebook.

Зранку в музеї відбулася презентація для преси колекції картин родини Петра Порошенка.

Гончар подав до поліції заяву про пошкодження майна.

У музеї повідомляють, що зараз працівники ДРБ перебувають у будівлі. Спочатку вони не впускали директора музею, згодом йому вдалося все-таки потрапити всередину. Там, за інформацією музею, «ДБР описує колекцію і все фіксує».

У музеї вимагають від влади пояснень.

Що сталось?

26 травня Петро Порошенко не прийшов на допит у Державне бюро розслідувань. Він мав дати показання як свідок у справі про контрабанду картин. Замість цього Порошенко разом з дружиною Мариною відвідали музей Івана Гончара, де відкрилася виставка картин з його колекції.

Під час виставки представники ДБР спробували вручити повістку Петру Порошенку. Однак коли адвокат запитав, чи направлене кримінальне провадження проти Порошенка і чи адресована повістка безпосередньо пʼятому президенту, вони не змогли чітко відповісти на питання і пішли. До цього слідчі намагалися віддати повістку Марині Порошенко.

Згодом адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що слідчі ДБР не вручали Марині Порошенко повістку про виклик її чоловіка на допит.