Новини

Fox News: США планують відновити фінансування ВООЗ. Але платитимуть не більше, ніж Китай

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Chip Somodevilla/Getty Images

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує частково відновити фінансування Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ). Про це повідомив телеканал Fox News з посиланням на чернетку листа до гендиректора ВООЗ Тедроса Адханома Гебреєсуса.

«Не дивлячись на недоліки ВООЗ, я вважаю, що організація як і раніше має величезний потенціал, і хочу, щоб вона реалізувала цей потенціал, особливо зараз, під час цієї глобальної кризи», — йдеться в листі, який цитує видання.

При цьому, США планують платити ВООЗ стільки ж, скільки платить і Китай.

США були найбільшим фінансовим донором ВООЗ, Китай — другим. Раніше Трамп заявляв, що США щорічно вносили в бюджет організації від $400 млн до $500 млн, тоді як як Китай платив $40 млн.

Однак, якщо Китай збільшить своє фінансування ВООЗ, США розглянуть можливість також підвищити внесок, зазначено в листі.

«Китай має величезний борг перед усім світом, і він може почати з виплати своєї справедливої частки ВООЗ», — йдеться у зазначеному листі.

Минулого місяця Трамп заявив, що США призупиняють фінансування ВООЗ. Попередньо це рішення мало діяти до завершення розслідування реакції ВООЗ на спалах і поширення коронавірусу.

Тоді рішення США генсекретар Організації Обʼєднаних Націй (ООН) Антоніу Гутерріш назвав несвоєчасним.