Новини

«Збільшити кількість ядерних боєголовок до тисячі». Головний пропагандист Китаю закликав до нарощення ядерного потенціалу проти США

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Kyodo News via Getty Images

Головний редактор партійного видання Китаю Global Times Ху Сіцзінь закликав до нарощення ядерного потенціалу для протистояння США. Його заява з’явилась на тлі взаємних обвинувачень США і Китаю щодо головного винуватця пандемії коронавірусу, росту напруженості у відносинах і готовності Пекіна до глобального протистояння.

Свою заяву Ху Сіцзінь виклав у Twitter.

«Китаю потрібно збільшити кількість боєголовок до тисячі й більше, щоб посилити ядерне стримування, враховуючи зростаючі стратегічні амбіції США та імпульси, спрямовані на Китай», — написав керівник видання, відомого націоналістичною позицією у питаннях щодо відносин з іншими країнами.

За словами Сіцзіня, якого видання Foreign Policy називає «головним пропагандистом Комуністичної партії», Китай при цьому «присягається не стріляти першим і цінує мир».

У локальній соцмережі Weibo Сіцзінь уточнив, що ядерному арсеналу Китаю не вистачає «щонайменше 100 DF-41» — міжконтинентальних балістичних ракет, що здатні досягнути берегів США, як повідомляє Reuters.

Сінцзінь, який обіймає посаду головного редактора партійного видання з 2005 року, відомий як найжорсткіший журналіст Китаю. За словами Сьюзан Ширк, колишнього керівника китайського напрямку в Держдепі США, конспіративна ворожість Global Times до Вашингтона демонструє тенденції в зовнішній політиці Китаю.

«Global Times близьке до центру влади в Комуністичній партії та відображає підтекст партійної політики», — цитує Ширк The Sydney Morning Herald.

Сіцзінь також відомий своїми закликами до китайської поліції стріляти в гонконгських демонстрантів, яких вважає «головорізами».