Новини

Суд дозволив Нацраді розглянути питання про позбавлення «112 Україна» ліцензії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Facebook / 112.ua

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив телеканалу «112 Україна» у скарзі на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який дозволив Національній раді з питань телерадіомовлення ухвалювати рішення щодо долі ліцензії телеканала на мовлення. Про це повідомляє пресслужба суду.

Окружний адмінсуд 23 липня скасував власне рішення про забезпечення позову, яке ухвалив у жовтні 2018 року. Це рішення забороняло Нацраді відмовляти телеканалу у продовженні ліцензії до оголошення рішення суду у цій справі. Колегія Шостого апеляційного адмінсуду залишила липневе рішення суду чинним, що дає Нацраді право ухвалити рішення про продовження чи непродовження ліцензіїї «112 Україна».

Що кажуть в «112 Україна»?

На телеканалі планують оскаржити це рішення, проте заявляють, що Нацрада вже давно ухвалила рішення позбавити канал ліцензії, і це рішення буде затверджене найближчими тижнями.

«Я переконаний, що прогнозоване і вже давно заявлене всіма членами Нацради рішення про відмову продовжити ці ліцензії буде прийнято регулятором. На найближчих засіданнях Нацради з питань телебачення і радіомовлення питання буде розглянуто. Це може бути цього четверга або найближчого четверга, наступного тижня, наприклад. Тобто рішення суду відкрило можливість Нацраді відмовити в продовженні ліцензії телеканалу, і в разі винесення рішення про відмову продовження ліцензія припиняє свою дію того ж дня», — підкреслив юрист телеканала Василь Сметана.