Новини

Опитування: Підтримка Зеленського серед населення виросла з липня в півтора раза

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Адміністрація Президента України

Роботою президента Володимира Зеленського задоволені понад 70% українців. Такі дані опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного з 6 до 10 вересня.

«71% опитаних задоволені діяльністю Президента України В. Зеленського, 11% — протилежної думки, 18% — не змогли сформувати своє ставлення до нього», — йдеться в результатах дослідження.

Як зазначають автори дослідження, у липні дії Зеленського схвалювало майже в півтора раза менше людей.

Станом на зараз роботою нової Верховної Ради задоволені 39% респондентів, незадоволені — 16%. Ще 45% поки не змогли дати оцінку.

Абсолютна більшість опитаних (понад 90%) підтримують ініціативи, повʼязані з позбавленням народних депутатів мандатів за кнопкодавство та прогули. Також українці підтримують зменшення кiлькостi народних депутатiв з 450 до 300 та зняття депутатської недоторканностi.

Для дослідження опитали 2 500 респондентів віком від 18 років протягом 6—10 вересня. Помилка репрезентативності дослідження не більш ніж 2%. Автори дослідження припускають, що на різку зміну в оцінці роботи Зеленського міг вплинути обмін вʼязнями з Росією, що відбувся 7 вересня.