Новини

У Росії припинили кримінальне переслідування журналіста-розслідувача Голунова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Євген Фельдман

Правоохоронні органи Росії вирішили припинити кримінальне переслідування російського журналіста-розслідувача видання «Медуза» Івана Голунова. Про це повідомляє «Интерфакс».

«За результатами проведення біологічних, криміналістичних, дактилоскопічних, генетичних експертиз прийнято рішення про припинення кримінального переслідування громадянина В. Голунова у звʼязку з недоведеністю його участі у вчиненні злочину. Сьогодні він буде звільнений з-під домашнього арешту, а всі звинувачення зняті», — сказав глава МВС Володимир Колокольцев.

За його словами, матеріали внутрішнього розслідування з підрозділу власної безпеки МВС у справі Голунова направлено у Слідчий комітет, щоб дати оцінку діям працівників поліції, які затримали журналіста.

«На період перевірки вони відсторонені від виконання службових обовʼязків», — заявив глава МВС і додав, що звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням звільнити начальника московського Управління внутрішніх справ генерал-майора поліції Андрія Пучкова і начальника Управління з контролю за обігом наркотиків у Москві генерал-майора поліції Юрія Девʼяткіна.