Новини

Юлія Тимошенко: У Зеленського є законні підстави розпустити Верховну Раду

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Космач Олександр / УНІАН

Нардеп, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що у президента Володимира Зеленського є законні підстави для дострокового припинення повноважень Верховної Ради.

«Я на зустрічі навела саме правові підстави того, що розпуск Верховної Ради є абсолютно законним, і не треба пересмикувати і казати, що це політико-правове або неправове рішення. Дострокове припинення повноважень Верховної Ради є абсолютно легітимним рішенням згідно зі 106 статтею Конституції, за якою президент має право припинити повноваження Верховної Ради, зокрема якщо немає коаліції у Верховній Раді», — сказала Тимошенко після консультацій голів фракцій з Зеленським у Адміністрації президента.

Тимошенко стверджує, що коаліція у Верховній Раді припинила існувати з березня 2016 року, коли з неї вийшла фракція «Радикальної партії». Тому вже тоді було необхідно розпустити парламент.

«З 29 березня 2016 року коаліції не існувало. Парламент вже не працював у легітимній, правовій сфері», — каже лідер «Батьківщини»

Вона додала, що є щонайменше дві правові конституційні підстави припинити повноваження Ради. Друга — за статтею 102 Основного закону України. Саме на її підставі в 2007 році тодішній президент Віктор Ющенко вирішив розпустити парламент.