Новини

Волонтер Сініцин пропонував $500 за імʼя правоохоронця, який бив ногами активістів «С14». Поліція порушила справу за збір персональних даних

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Facebook / Сергій Мазур

Нацполіція почала розслідування за фактом публікації в ЗМІ матеріалів про грошову винагороду за інформацію щодо поліцейських, причетних до побиття активістів під час мітингу на столичному Подолі 9 лютого.

Йдеться про пост у Facebook волонтера Романа Сініцина: він пропонував $500 кожному, хто надасть дані працівника поліції у штатському, причетного до побиття активістів.

Facebook / Роман Сініцин

«Проаналізувавши повідомлення в ЗМІ і в соціальних мережах про збір інформації щодо працівників Подільського управління поліції і співробітників спецпідрозділу, слідчі почали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (Підготовка до злочину), ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України», — повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

В коментарі theБабелю Роман Сініцин зазначив, що вже провів консультації з юристами. «Мене запевнили, що це кримінальне провадження абсолютно безперспективне, а дії поліції спрямовані лише на отримання доступу до прослуховування, особистих сторінок у соціальних мережах. Також в межах негласних оперативно-розшукових дій у поліції буде можливість провести обшуки, вилучити техніку, цифрові носії», — вважає волонтер.

Роман підкреслює, що не отримав даних, які пропонував надіслати йому за винагороду.