Новини

Нардеп Григорій Суркіс виїхав до Польщі. На кордоні у нього була затримка через спробу вивезти 13 годинників

Автори:
Анна Холоднова, Марія Жартовська
Дата:

Сьогодні, 22 квітня, «Українська правда» з посиланням на джерела повідомила про затримання на кордоні Польщі нардепа від ОПзЖ Григорія Суркіса. Повідомлялося, що він намагався виїхати з України через пункт пропуску «Краковець» із 13 годинниками, через що його на кілька годин затримали.

У митниці «Бабелю» розповіли, що на Суркіса не складали протокол і годинники в нього не вилучали. Зі слів митників, у пунктах пропуску діють працівники Держбюро розслідувань, які самостійно складають процесуальні документи та в разі необхідності вилучають речі.

Співрозмовник з оточення Суркіса каже, що як такого затримання не було і годинники у нардепа не вилучали, проте їх довелося залишити в Україні. Годинники Суркіс віддав помічниками. Пізніше цю інформацію підтвердила і митниця: Суркіс повернувся на територію України і через деякий час заїхав повторно на пункт пропуску, обравши при цьому «зелений коридор», чим засвідчив, що не має речей, які треба декларувати. Після проходження контролю, прикордонники оглянули машину і речі і підтвердили відсутність речей, заборонених для вивозу. Після цього Суркіс виїхав з України.