Новини

«Мав потужні корупційні звʼязки». СБУ оголосила нову підозру начальнику Льотної академії НАУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

СБУ

Служба безпеки України оголосила нову підозру начальнику Льотної академії Національного авіаційного університету Олександру Чумаку.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Чоловіка підозрюють у хабарництві за ч. 3 статті 368 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років. Нову підозру Чумаку вручали в одній з лікарень міста Києва, куди він приїхав із Кропивницького, щоб нібито «підправити» своє здоров’я.

За версією слідства, Чумк має потужні корупційні зв’язки в регіоні, що дозволило йому «почуватися впевнено», навіть попри оголошення підозри з боку СБУ.

Посадовці вимагали гроші від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладання договорів про співпрацю з Льотною академією. У разі відмови начальник Льотної академії НАУ погрожував підприємцю «знищити» його бізнес.

Оперативники затримали посередника під час одержання всієї суми хабаря при виїзді з Кропивницького, він планував втекти до Києва. Також СБУ опублікувала відео, на яких зафіксовані зустрічі фігурантів провадження з директором компанії, від якого вимагали забар. Серед іншого, на записах видно, як начальник академії домовляється про відкати на навчальних польотах студентів і про те, щоб хабар був у доларах, а Чумак зізнається, що змушує студентів вносити «додаткові платежі».

СБУ не називає імені підозрюваного, проте на сайті академії вказано, що її з березня нинішнього року очолює Олександр Чумак.