Новини

Виробництво Tesla Roadster знову відтермінували. Тепер до 2023 року

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Глава Tesla Ілон Маск оголосив про новий термін перенесення початку виробництва Tesla Roadster другого покоління. Початок випуску електрокара відкладали вже не раз, і тепер Маск озвучив новий термін — 2023 рік.

Причиною цьому стали перебої з постачаннями електронних компонентів, які торкнулися Tesla та інших великих автовиробників по всьому світу. Відповідно до стартового плану, перші екземпляри Roadster повинні були відправитися до покупців ще у 2020 році.

Втім Roadster стане на конвеєр із запізненням на три роки, якщо, звичайно, цю дату знову не перенесуть. За прогнозами Маска, 2022 рік буде не таким важким, як 2021-й, коли індустрія оговтувалася від наслідків локдаунів, тому в 2023 році спорткар все ж має побачити світ.

Tesla Roadster був представлений в листопаді 2017 року. Електрокар має три електродвигуни, повний привід та батарею ємністю 200 кіловат-годин. Машина може проїхати на одному заряді до тисячі кілометрів, а сама модель розганяється до 100 кілометрів на годину за дві секунди.