Новини

У новій лінійці Барбі зʼявилася лялька з обличчям розробниці вакцини AstraZeneca Сари Гілберт

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Компанія Mattel створила ляльку Барбі за прототипом одного з розробників вакцини проти коронавірусу AstraZeneca — професорки Сари Гілберт.

Про це повідомляє Daily Mail Online.

«Я дуже хочу надихнути наступне покоління дівчат на карʼєру і сподіваюся, що діти, які побачать мою Барбі, зрозуміють, наскільки карʼєра в науці може допомагати навколишньому світу», — розповіла Гілберт, пояснивши, що діти можуть і не знати про професію вакцинолога.

Професорка відзначила, що спочатку вважала дивною ідею створити ляльку з її обличчям, але потім змінила думку.

Окрім Гілберт, у лінійці Барбі зʼявиться низка лікарок і дослідниць зі США, Австрії та Бразилії, які доклали зусиль для боротьби з пандемією коронавірусу.

«Барбі визнає, що всі передові працівники пішли на величезні жертви, коли протистояли пандемії. Ми ділимося історіями, щоб надихнути наступне покоління наслідувати цих героів», — зазначила віцепрезидентка компанії Ліза Макнайт.

Протягом багатьох років Mattel робила ляльок з обличчями різних голлівудських зірок, зокрема Джонні Деппа, Дженніфер Лопес і Шер. У липні вона випустила ляльку із зіркою тенісу Наомі Осакою — партію продали за кілька годин.