Новини

У Китаї учнів з невакцинованих сімей не пускатимуть до школи

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Kyodo News / Contributor

У Китаї місцева влада в багатьох регіонах оголосила, що не пускатиме учнів до школи, якщо хтось із членів їхніх сімей не вакцинувався від коронавірусу.

Про це повідомляє ВВС.

Окремі міста заявили, що повна вакцинація необхідна і для відвідування громадських місць. Таким чином Китай намагається досягти поставленої раніше мети — 64% вакцинованих громадян уже до кінця 2021 року.

«Ті, хто ще не зробив щеплення, мають поспішити, аби це не вплинуло на повернення вашої дитини до школи», — йдеться в заяві китайського міста Бейлю.

Аналогічні директиви оприлюднили й провінції Цзянсі та Хенань. Мовляв, лише ті учні, родини яких повністю вакциновані, зможуть восени повернутися до навчання.

А от у місті Ханьчен (провінція Шеньсі) влада заявила, що нещепленим людям заборонять відвідувати готелі, ресторани та будь-які розважальні заклади.

Утім, китайці вважають таке рішення несправедливим.

«Спершу вони казали, що щеплення будуть добровільними. Зрештою виявляється, що вони стають обовʼязковими», — пишуть користувачі Weibo.

Водночас центральна влада КНР заявляє, що вибір усе ж поки залишається за громадянами, а посадовці просто мотивують людей.