Новини

Офіс генпрокурора оголосив підозру нардепу за ухилення від сплати податків на майже 100 мільйонів гривень

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру нардепу за ухилення від сплати податків на понад 97 мільйонів гривень.

Про це вона написала у своєму Facebook.

«Слідством встановлено, що підозрюваний розпочав у 2012 році господарську діяльність щодо будівництва у с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка на Київщині багатоквартирних житлових будинків задля отримання прибутку від подальшого продажу квартир і нежитлових приміщень у них. При цьому реєстрації як суб’єкт господарської діяльності у формі фізичної особи-підприємця чи юридичної особи не здійснив», — пояснила Венедіктова.

Після того як будівництво завершилося, нардеп оформив на себе 1 221 об’єкт нерухомого майна. Протягом п’яти років довірена особа продавала це майно і передала йому 360 мільйонів гривень доходу. Водночас нардеп декларував це як доходи фізособи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, а тому сплачував податки за пільговою ставкою.

За інформацією «Бабеля», ідеться про народного депутата з партії «За майбутнє». За даними ЗМІ, підозру отримав нардеп Віктор М’ялик, якого обрали у мажоритарному округу в Рівненській області. У своїй декларації він вказав, що володіє понад 150 квартирами в Києво-Святошинському районі.