Новини

Україна ввела санкції проти Януковича, Азарова, Курченка, Поклонської та інших

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Sefa Karacan / Anadolu Agency / Getty Images

Україна за поданням Служби безпеки ввела макисмальні санкції проти деяких колишніх українських чиновників. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу.

Він наголосив, що Україна ввела максимальний обсяг санкцій, які передбачає чинне законодавством. Про які саме обмеження йдеться — поки невідомо.

Під санкції потрапили:

У законі України про санкції передбачені різні види санкцій, зокрема, арешт майна, запобігання виведенню капіталів та позбавлення державних нагород України.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів: «112 Україна», ZIK і NewsOne. За 2 тижні Україна ввела санкції проти власне Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, цивільної дружини Козака Наталії Лавренюк та деяких інших осіб. Окрім цього, під санкціями опинилась «труба» Медведчука — компанія «ПрикарпатЗахідтранс».

Уже за тиждень після цього РНБО запровадила санкції проти колишніх українських генералів, які перейшли на бік Росії. Також у санкційному списку опинилась мережа «Спортмастер» — через роботу в окупованому Криму.