Новини

Der Spiegel: Убивця чеченського командира у Берліні виявився агентом ФСБ. Його справжню особу підтвердили українські спецслужби

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Bernd von Jutrczenka / picture alliance via Getty Images

Українські спецслужби допомогли Німеччині підтвердити особу вбивці чеченського командира Зелімхана Хангошвілі у Берліні. Під ім’ям Вадима Соколова приховувався росіянин Вадим Красіков.

Про це пише Der Spiegel.

Нові докази були знайдені під час обшуків у будинку тещі Красікова в Харкові. Там знайшли весільні фото Красікова, а також свідоцтво про шлюб.

На кольорових фотографіях Красіков був зображений із різних ракурсів, що дозволило німецьким спецслужбам провести експертизу на встановлення особи. До того ж у Красікова на фото були характерні татуювання, які також були на тілі затриманого у Берліні вбивці Хангошвілі.

Скриншот

Скриншот

Видання зазначає, що отримані від України дані можуть переконати суд, що ніякого Вадима Соколова не існує, а справжнє ім’я затриманого – Вадим Красіков. Відповідно, російська влада напередодні вбивства видала йому підроблені документи, що дотично підтверджує зв’язок між Красіковим та спецслужбами РФ, і, відповідно, вбивця діяв за дорученням Росії.