Новини

В Офісі президента спростували інформацію про візит розслідувачів з Bellingcat з приводу справи «вагнерівців»

Автори:
Ангеліна Шеремет, Оксана Коваленко
Дата:

Пресслужба Офісу президента України

Офіс президента спростував інформацію, що до нього приїжджали міжнародні розслідувачі з Bellingcat, аби взяти коментар для свого фільму про операцію із затримання бойовиків із «ПВК Вагнера». Про це «Бабелю» повідомили у пресслужбі Офісу.

«Це неправда, в ОП вони не були й ні з ким в ОП не зустрічалися», — розповіли в Офісі Зеленського.

Зазначимо, що увечері 10 березня видання ZN.UA опублікувало новину з посиланням на власні джерела про те, що Bellingcat запише позицію ОП щодо зриву операції. Також розслідувачі, начебто, запишуть інтервʼю із низкою осіб з оточення Петра Порошенка — зокрема, з тими, хто активно коментував цю справу.

Раніше, 10 березня, журналіст з Bellingcat Еліот Гіґґінс написав у Twitter, що довкола «вагнергейту» багато чуток, і порадив слухати й читати тільки те, що говорить команда розслідувачів. Разом з тим Гіґґінс відмовився будь-що коментувати.

Про те, що у Bellingcat почали знімати фільм про провал «вагнерівської» спецоперації, стало відомо 22 грудня. Тоді розслідувачі запевнили, що мають докази існування спецоперації. Саме розслідування планують опублікувати двома частинами — це будуть інтерв’ю та фактаж. Очікується, що перша частина вийде 15 березня.