Новини

Національний інститут раку очолив ексрегіонал Андрій Шипко. Що про нього відомо?

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Виконувачем обов’язків директора Національного інституту раку призначили Андрія Шипка, який до цього майже рік був першим заступником директора.

Інформація про Шипка на посаді керівника з’явилася на сайті медустанови.

Відповідне рішення ухвалили 10 березня на вченій раді Інституту. До цього в. о. директора установи був Олександр Яцин.

«Я працюю в інституті з липня 2020 року першим заступником […] Будемо продовжувати плідно працювати на благо Інституту та наших пацієнтів», — наводить цитати Шипка на засіданні ради пресслужба медустанови.

Шипко на фото крайній справа.

Мусієнко Владислав / УНІАН

Нардеп Ольга Стефанишина («Голос») повідомляла, що рішення про призначення Шипка ухвалив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов.

«Сьогодні в Націнституті раку свою роботу починає ексрегіонал Андрій Шипко. Буде директором. Призначив його Степанов», — написала Стефанишина у Facebook. Вона також додала фото листування Шипка, зроблене журналістами у 2013 році під час його роботи у парламенті — тоді він писав, що є «куратором медицини».

Що відомо про Андрія Шипка?

Колишній член Партії регіонів (2006—2014 роки). Голосував за «диктаторські закони» у січні 2014 року. Після Євромайдану вийшов з політсили і у 2015—2019 роках був членом партії «Відродження».

Раніше також працював з Юрієм Вілкулом (батьком ексвіцепремʼєр-міністра Олександра Вілкула) в Дніпропетровській обласній раді.

Олігарх Ігор Коломойський в інтервʼю «Українській правді» в 2019 році називав Шипка «найімовірнішим претендентом» на посаду міністра охорони здоровʼя.

Торік Шипко брав участь у конкурсі на голову Національної служби здоровʼя, але вибув після одного з етапів.