Новини

ФБР оголосило у розшук «кухаря Путіна» Пригожина за втручання у вибори в США

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Mikhail Metzel \ TASS via Getty Images

Федеральне бюро розслідувань оголосило у розшук «кухаря Путіна» Євгена Пригожина та ще 12 людей за втручання у вибори в США.

Про це йдеться на офіційному сайті ФБР.

Там зазначили, що розшукувані особи підозрюються у змові заради впливу та створенню перешкод діяльності Федеральної виборчої комісії, Міністерства юстиції та Держдепу США.

«Слідством вважається, що ці особи займалися певною діяльністю, щоб набути впливу на думку значної кількості американців з подальшою метою втручання у політичну систему США, включно з ходом президентських виборів 2016 року», — зазначили у ФБР.

Окрім Пригожина, у список увійшли:

Більшість цих імен фігурувала серед людей, пов’язаних із російською «фабрикою тролів», яка займається поширенням кремлівської пропаганди у соціальних мережах. За надання інформації, яка допоможе затримати їх, ФБР оголосило нагороду у 250 тисяч доларів.

Сам же Пригожин назвав оголошення у розшук «полюванням на відьом».

«50% американців підтримують традиційні цінності і не хочуть масової міграції, гомосексуалізму та інших ліберальних штучок. Це круті хлопці, які і створювали Америку. На них і ведеться полювання. Тому пани з ФБР змушені прикидатися вівцями і, щоб не отримати по голові, влаштовують шоу з розшуком, як у старі ковбойські часи. Правда буде на боці хороших хлопців, таких як я, а все, що можуть зробити погані хлопці, — це побавитися самопіаром», — заявив він.