Новини

Тренер ФК «Львів» заявив, що отримав «жовту» картку через вимогу до арбітра говорити українською. Федерація вже почала перевірку

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Пресслужба ФК «Львів»

Тренер футбольної команди «Львів» Віталій Шумський стверджує, що арбітр вручив йому «жовту» картку після прохання розмовляти українською мовою. Мовний омбудсмен закликає главу Української асоціації футболу відреагувати — там вже розпочали перевірку.

У пресслужбі УАФ повідомили, що інцидент стався 20 лютого під час матчу української Прем’єр-ліги між командами «Львів» та «Колос». На 67-й хвилині між Шумським і четвертим арбітром матчу Миколою Кривоносовим сталася словесна перепалка. Після чого головний арбітр Віктор Копієвський виніс тренеру попередження.

Вже після матчу Шумський заявив, що причиною нібито стало його прохання до четвертого арбітра спілкуватися українською мовою. «Четвертий арбітр розмовляв зі мною російською, а я його попросив, щоб він розмовляв українською. На що той відразу передав по рації головному судді, який до мене підійшов і дав мені жовту картку. Я запитав, за що мені дали жовту картку, відповіді я ще не отримав», — сказав Шумський.

Кривоносов і Копієвський поки ніяк не прокоментували інцидент. Але на цю ситуацію вже відреагували в УАФ — її комітет з етики і чесної гри розпочав перевірку та планує опитати свідків.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав голову УАФ Андрія Павелка протягом двох тижнів надати пояснення інциденту. У мовного омбудсмена нагадали, що раніше направляли УАФ лист з проханням забезпечити виконання закону про обов’язкове застосування державної мови.