Новини

У «Слузі народу» заявили, що Рада може взятися за проєкт про медіа не раніше квітня. Перед тим шукатимуть компроміс

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Євген Карєв / «Бабель»

У Верховній Раді планують винести законопроєкт про медіа на голосування в першому читанні не раніше квітня. Перед тим профільне міністерство та комітет хочуть знайти компроміс з усіма учасниками ринку і врахувати їхні зауваження. А згодом — зареєструвати новий документ.

Про це заявив голова комітету Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп «Слуги народу» Микита Потураєв у коментарі «РБК-Україна».

У «Слузі народу» пояснюють необхідність ухвалити цей документ тим, що, по-перше, нинішня законодавча база про медіа застаріла і не допомагає Україні захищати свій інформаційний простір. По-друге, так як закони писалися давно, то представники ринку опинилися в нерівних умовах. По-третє, новий документ потрібен для імплементації європейських директив.

У документі автори визначають існуючі види медіа, вимоги до них, структуру власності та порядок їх реєстрації, а також — покарання та санкції за порушення. До медіа відносять не тільки традиційні телеканали, радіостанції і пресу, але й інтернет-ЗМІ, провайдерів і ОТТ-сервіси.