Новини

ВАКС скасував постанову детектива НАБУ про зупинення досудового розслідування щодо Азарова

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Косарєв Олександр / УНІАН

Вищий антикорупційний суд скасував постанову детектива Національного антикорупційного бюро про зупинення досудового розслідування щодо колишнього премʼєр-міністра України Миколи Азарова.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Як зазначається, про це клопотав адвокат ексглави уряду, рішення було ухвалене 16 лютого.

Також у суді пояснили, що досудове розслідування можна зупинити після повідомлення особі про підозру, якщо є необхідність у процесуальних діях у межах міжнародної співпраці, проте у постанові НАБУ від 1 лютого 2021 року мотиви такого звернення встановити не змогли.

«Фактично вказана постанова складається з фабули кримінального правопорушення та одного речення щодо виконання усіх необхідних та можливих слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій, а також наявності необхідності виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва», — додали у ВАКС.

Окрім цього, зазначається, що детектив під час засідання не надав матеріали запиту, що дало слідчому судді можливість пов’язати його з обставинами злочину, у вчиненні якого підозрюється Азаров.

Також слідчий суддя відхилила аргумент детектива про неможливість долучити матеріали запиту до матеріалів скарги з огляду на таємницю досудового розслідування.