Новини

В Одесі горів готель: двоє людей загинули, ще двоє постраждали

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Скриншот з відео

В Одесі, на вулиці Посмітного ввечері 17 січня сталася пожежа у триповерховому будинку, де розташований готель. Двоє людей загинуло, ще двоє постраждали — їх госпіталізували.

Про це повідомляють пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій та «Думская».

За даними рятувальників, о 20:30 сталося загоряння на третьому поверсі та даху будівлі. Пожежу вдалося ліквідувати через три години — о 23:51 на площі 1 200 квадратних метрів. До гасіння залучили 60 рятувальників і 12 одиниць техніки.

У ДСНС не вказують назву готелю, але судячи з фото, йдеться про Arcadia Apartment.

Один з постояльців готелю розповів журналістам, що почув, як загорілася проводка на другому поверсі, встиг схопити документи і вибігти з будівлі. Ще один постоялець стверджував, що буквально напередодні пожежі в готелі ремонтували проводку, а до цього — періодично виникали проблеми зі світлом.

У поліції за фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Наразі слідчі розглядають дві версії причин пожежі — необережне поводження з вогнем та несправність електрообладнання. Правоохоронці призначили пожежно-технічну та судово-медичні експертизи.