Новини

У НАЗК пояснили, чому припинили держфінансування партії «Голос». Закиди про «тиск» відкидають

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Бобирєва Анна / «Бабель»

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) називає «безпідставними» заяви партії «Голос» про «політичний тиск» через припинення державного фінансування політсили. Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

«Закиди про начебто «політичний тиск» не мають жодних підстав. НАЗК чітко вказало, які порушення виявило у звітах партії», — наголосили у відомстві.

Там пояснили, що зупинили фінансування тому, що партія вказала у своєму звіті «недостовірні відомості». За даними агентства, «Голос» оформила ряд договорів із фізособами-підприємцями на суму близько 1,1 мільйона гривень стосовно послуг, виконання яких у документах не підтверджено «належним чином». Серед таких послуг називають медійний моніторинг і соціологічні дослідження.

У НАЗК радять партії якомога скоріше подати уточнюючий звіт для відновлення фінансування. Там також додають, що фінансування зупиняли також і партії «Батьківщина», але та вже подала уточнюючий звіт.

Перед цим у «Голосі» повідомили, що готуються оскаржувати рішення НАЗК, яке розцінюють як тиск. У політсилі підкреслюють, що державні кошти — це її основне джерело фінансування.