Новини

МВС: «Білоруські плівки» не вплинуть на статус підозрюваних у справі Шеремета

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Юлія Вебер / «Бабель»

Оприлюднені аудіозаписи, які свідчать про нібито причетність білоруських спецслужб до вбивства журналіста Павла Шеремета, не вплинуть на перебіг справи Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь, яких звинувачують у скоєнні цього злочину.

Про це заявив речник МВС Артем Шевченко в коментарі BBC News Україна.

«В обвинувальному акті чітко вказано, що їхні дії були спричинені іншими невстановленими особами. Безпосередньо на розгляд у суді [справи] це навряд чи вплине, тому що обвинуваченим інкримінується саме участь у виконанні цього злочину», — розповів він.

За словами речника МВС, отримана інформація «підтверджує основну версію слідства, що наші обвинувачені діяли не самостійно, а виконували певний злочинний задум невстановлених осіб».

Водночас Шевченко висловив сподівання, що нова інформація допоможе встановити особи замовників і організаторів убивства.

Його слова підтвердив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає УНН.

«На статус обвинувачених Антоненка, Кузьменко і Дугарь нова інформація у справі ніяк не вплине. Вони проходять у справі як виконавці злочину, а білоруські записи стосуються можливих замовників», — пояснив він.