Новини

Зеленський повернув на посаду голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський призначив головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентина Резніченка.

Про це повідомляє Офіс президента.

Іншим указом Зеленський звільнив з посади голови Олександра Бондаренка згідно з поданою ним заявою. Президент побажав Резніченку успіху в роботі та висловив сподівання, що його досвід і глибоке знання регіону сприятимуть подальшому розвитку та процвітанню Дніпропетровщини.

Мер Дніпра Борис Філатов привітав це призначення, назвавши Резніченка «найуспішнішим губернатором за всю історію України, справжнім професіоналом, аполітичним управлінцем і водночас ярим державником».

«Як мер мільйонного міста просто порадію за всю територіальну громаду Дніпра. Оскільки замість того, щоб гадити місту, зупиняти вибухові роботи в метро, саботувати будівництво аеропорту, відмовлятися вводити в експлуатацію міст і позбавляти Дніпро співфінансування, нарешті, обласна влада займеться роботою», — написав Філатов.

Хто такий Резніченко?

Резніченку 48 років. Він випускник Державної металургійної академії та Дніпропетровського регіонального інституту державного управління НАДУ при президентові. Працював на керівних посадах на різних підприємствах. У 2015 році був призначений головою Запорізької обласної державної адміністрації, а з березня 2015-го до липня 2019 року очолював Дніпропетровську облдержадміністрацію.