Новини

У Раді зареєстрували законопроєкт про продовження «особливого статусу» Донбасу ще на рік

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Roberto Maldeno / Flickr

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про продовження дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей. Проєкт уже оприлюднений на сайті парламенту.

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей ухвалили 16 вересня 2014 року. Потім його тричі продовжували на рік і зараз він діє до 31 грудня. У новому проєкті дію закону знову пропонують продовжити терміном на один рік — до 31 грудня 2021 року.

Авторами законопроєкту № 4467 є нардепи фракції «Слуга народу» на чолі з керівником Давидом Арахамією та главою партії Олександром Корнієнком.

Голова Ради Дмитро Разумков у жовтні зазначав, що парламент до кінця року може продовжити дію цього закону. За його словами, альтернативні законопроєкти, які б регулювали це питання, у Раді не розглядаються.

Що передбачає закон про особливий статус Донбасу?

Також документ передбачав, що 7 грудня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей мали відбутися позачергові місцеві вибори.

Через недотримання російською стороною Мінських домовленостей особливий порядок місцевого самоврядування так і не був запроваджений.