Новини

Сервіс Netflix не буде додавати до серіалу «Корона» позначку про вигадку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Netflix

Стримінговий сервіс Netflix не буде додавати до серіалу про британську монархію «Корона» позначку про вигадку через певні історичні неточності. Про це повідомляє The Independent.

До цього критики повідомляли, що у серіалі кілька ключових сцен — це вигадка. Вони були стурбовані тим, що глядачі можуть цього не усвідомити. 30 листопада Міністерство культури Великої Британії попросило Netflix додати позначку про вигадку. «Це чудово створений художній твір, тому, як і у випадку з іншими ТВ-програмами, Netflix повинен дати чітко зрозуміти це з самого початку. Без цього, я боюся, покоління, які не пережили ці події, можуть сприйняти їх як факт», — заявив глава Мінкульту Олівер Дауден.

Аналогічне прохання висловив й брат принцеси Діани Чарльз Спенсер: «Я думаю, що дуже допоможе, якщо на початку кожного епізоду буде сказано:« Це неправда, але заснована на реальних подіях. Тоді всі зрозуміють, що це драма заради драми».

У Netflix у відповідь на це заявили, що «Корона» — це драма, і глядачі серіалу зрозуміють, що це художній твір, який заснований на історичних подіях.

«В результаті ми не плануємо — і не бачимо необхідності — додавати дисклеймер», — додали у Netflix.

Про що серіал? «Корона» розповідає історію британської королівської сім’ї з того часу, коли Єлизавета ІІ вийшла заміж за принца Філіпа у 1947 році. Події в ньому розгортаються у хронологічному порядку: перший сезон змальовує ранні роки правління королеви, другий закінчується народженням принца Едварда, а третій описує життя монаршої родини у 1964—1976 роках. У фокусі четвертого сезону — весілля принца Чарльза і принцеси Діани, народження їхніх дітей, а також конфлікт Єлизавети ІІ з тогочасною прем’єркою Великої Британії Маргарет Тетчер.