Новини

У США пройшли випробування нового винищувача F-35A Lightning II з ядерною бомбою B61-12. Він скинув її на надзвуковій швидкості

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Національна лабораторія Sandia у співпраці з ВПС США завершила серію льотних випробувань нового винищувача F-35A Lightning II з ядерним озброєнням. Зокрема, фахівці перевіряли скидання винищувачем нової ядерної бомби B61-12, випробування якої закінчили в червні цього року.

Як повідомляє пресслужба Sandia, у серпні цього року на полігоні Тонопа (штат Невада) F-35A на надзвуковій швидкості зміг скинути бомбу та влучити в ціль. Зазначають, що це перший випадок ураження цілі ядерною бомбою таким способом.

Sandia показала відеозапис скидання. Випробування проходили у рамках інтеграції B61-12 у винищувач F-35A, який має для цього бомбовий відсік, на відміну від інших літаків-експлуатантів B61-12.

Літак скидав інертну ядерну бомбу. Фахівці змогли оцінити і перевірити систему стабілізації обертання бомби в умовах запуску на надшвидкості. Зазначено, що B61-12 вразила цільову область після 42-секундного польоту.