Новини

Смерть Кучапіна: експертиза підтвердила автентичність передсмертної записки

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

bezdomnie.ua / Instagram

Експертиза у справі керівника благодійної організації «Дім милосердя» Олексія Кучапіна, якого знайшли мертвим за дивних обставин улітку цього року, підтвердила автентичність передсмертної записки, знайденої біля тіла. Слідство розглядає самогубство та нещасний випадок.

Про це повідомив адвокат дружини померлого Олександр Панчоха, передає «Ґрати».

Новина про смерть Кучапіна , який допомагав безхатькам, викликала чисельні припущення щодо неналежної роботи слідства та навіть про ймовірне вбивство. Його тіло з ознаками розкладання знайшли 22 липня на орендованій квартирі в столиці, а поруч з ним — записку і невстановлені пігулки.

За даними правоохоронців, чоловік орендував квартиру 15 липня, за день до того, як сказав близьким і товаришам, що поїде у Дніпро. Тривогу забили після того, як орендар перестав виходити на зв’язок з господарем квартири та не відчиняв двері, в яких залишив ключ.

Графологічна експертиза підтвердила, що текст написав сам Кучапін — у ньому йшлося про «неправильні вчинки».

«Остання надія, що Отець прийме мене на підставі заслуг Ісуса», — йдеться в записці.

Судово-медична експертиза при цьому не змогла встановити причини смерті чоловіка, оскільки тіло було непридатним для дослідження — воно так сильно розклалося, що спеціалісти не змогли взяти зразки. За словами адвоката, причин не довіряти експертизі немає.

Наразі слідство відкидає версію вбивства — чутки про погрози Кучапіну та його сварку з поліцейським не підтвердилися.

Священник Захарія Керстюк, який стверджував, що добре знав Кучапіна та допомагав йому опікуватися безхатьками, поширював інформацію про вбивство через конфлікт з поліцією. Проте пізніше він відмовився від своїх слів про насильницьку смерть Кучапіна та заявив про професіоналізм правоохоронних органів.