Новини

В Україні випустять симулятор про будні військових на Донбасі. Розробники попередили, що це буде нестандартна гра

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Facebook / The Point of no Return

Українські розробники випустять гру про будні військових на Донбасі — The Point of no Return. Вона заснована на реальних історіях.

Про це повідомляється на сторінці гри у Faсebook.

«Гра «Точка неповернення» буде створена у жанрі walking simulator (симулятор ходьби). Це не шутер («стрілялка»), а інтерактивна історія. Ми намагатимемось показати емоції, які переживає український військовий під час бойових дій, і те, як потім буває важко повернутися до мирного життя. Жанр walking simulator ми обрали для цієї гри, тому що з його допомогою можемо сконцентруватися саме на історії, а не на ігровій частині», — розповіли розробники.

Як зазначається, демоверсія гри буде доступною вже найближчим часом на платформах Steam та Itch.io.

За словами розробників, в основі гри лежить соціальна місія — у такий спосіб вони прагнуть привернути увагу до теми адаптації після війни.

«Не варто очікувати стандартної гри. Історія буде розказана не з погляду супербійця чи через стрільбу та руйнування, як це зазвичай відбувається у військових іграх, а через показ наслідків і тих сторін війни, що зазвичай не отримують уваги», — додали учасники проєкту.

Гроші на створення гри виділив «Український культурний фонд».

«Повний бюджет проєкту — 853 035 гривень. Однак з цих грошей потрібно відняти обовʼязкові витрати на зразок податків, аудиту й оплати роботи бухгалтера, юриста, комунікаційного менеджера. Решту коштів спрямовано на розробку демоверсії. Але ми плануємо розробляти гру й далі — на заряді ентузіазму, використовуючи наявні технічні напрацювання», — розповів керівник проєкту Олексій Фурман у коментарі УНІАН.