Новини

Космонавти знайшли місце витоку повітря на МКС. Допоміг чайний пакетик

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

NASA

Космонавти виявили передбачуване місце витоку повітря на Міжнародній космічній станції за допомогою пакетика чаю. Слова російського космонавта Анатолія Іванішина цитують ТАСС і РИА, передає Meduza.

«Ми думаємо, ми справді ідентифікували ймовірне місце витоку [повітря за борт МКС]. Ми розподілили пакетик чаю [у російському модулі «Звєзда»] перед закриттям перехідної камери. У нас є кілька фото і відео, з якого боку полетів пакетик з чаєм, що показує, в якому напрямку дме повітря з можливого місця витоку», — розповів Іванішин.

За його словами, чайний пакетик полетів у бік апаратури широкосмугової системи звʼязку. Центр управління польотами запропонував космонавтам заклеїти можливе місце витоку скотчем, «як зʼявиться час і буде можливість».

На Міжнародну космічну станцію 14 жовтня прибув новий екіпаж, який доставив додаткове обладнання для пошуку місця витоку, а також модернізований герметичний матеріал, який дозволить його усунути.

Раніше космонавти намагалися виявити пробоїну американською інфрачервоною камерою, проте через відсутність досвіду роботи з обладнанням їхні спроби були невдалими.