Новини

Данія дозволила будувати газопровід «Північний потік — 2» на своєму шельфі. Але з умовою

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Nord Stream 2 / Aксель Шмидт

Російський газопровід «Північний потік — 2» отримав дозвіл на експлуатацію трубопроводу на континентальному шельфі Данії. Про це йдеться на сайті Данського енергетичного агентства.

18 листопада 2019 року компанія Nord Stream 2 AG подала заявку на отримання дозволу на експлуатацію газопроводу «Північний потік — 2» на континентальному шельфі Данії.

«Введення в експлуатацію може бути здійснено тільки в тому разі, якщо хоча б один з трубопроводів випробували, верифікували та дотримувались відповідних умов у дозволі на будівництво і дозволі на експлуатацію», — зазначили у Данії.

Проєкт газопроводу на континентальному шельфі Данії є частиною більшого проєкту газопроводу, що складається з двох паралельних трубопроводів загальною довжиною 1 230 км для транспортування газу з Росії до Німеччини. Газопровід починається в Росії, проходить через морські райони Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини і виходить на берег на узбережжі Німеччини. По трубопроводах можна транспортувати 55 мільярдів кубометрів природного газу на рік. Влади Росії, Фінляндії, Швеції, Німеччини та Данії видали дозволи на реалізацію проєкту.