Новини

Місцеві вибори: рейтинги майже усіх партій почали знижуватися, але лідирує «Слуга народу»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Гонтар Володимир / УНІАН

На майбутніх місцевих виборах на найбільшу кількість голосів можуть розраховувати партії «Слуга народу» та «Опозиційна платформа — За життя».

Про це йдеться в опитуванні групи «Рейтинг» за 19—22 вересня.

Пропрезидентську партію готові підтримувати 15,6% з тих, хто визначився і буде голосувати. Це на 0,4% менше, ніж у попередньому опитуванні.

Також знизилися рейтинги «Опозиційної платформи — За життя» (з 11,9 до 11,5%) та «Європейської солідарності» (з 11,3 до 11%). Також дещо втратила і партія «Батьківщина» (з 8,2 до 8%).

Водночас дещо виросли рейтинги партії «За майбутнє» — з 5,8 до 5,9%. Загалом же найбільший приріст продемонструвала партія «Голос». Її рейтинг зріс з 2,2 до 2,7%.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтервʼю з використанням компʼютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,4%

В опитуванні фонду «Демократичні ініціативи» українці розповіли, що найбільш важливими якостями для кандидатів на місцевих виборів є доброчесність, наявність досвіду управління та чіткої програми дій.