Новини

Зеленський перепризначив суддею ОАСК Гарника. Він забороняв протести проти Путіна і був фігурантом антикорупційних розслідувань

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент України Володимир Зеленський перепризначив Кирила Гарника суддею Окружного адміністративного суду Києва. Відповідний указ глава держави підписав 22 вересня.

Раніше Гарника на посаду судді ОАСК призначили за указом Віктора Януковича у березні 2013 року. До того Гарник з 2011 року був суддею Полтавського окружного адмінсуду.

За даними «Дзеркала тижня», у 2013 році Гарник заборонив проводити мирні акції протесту проти візиту до Києва на святкування 1025-річчя хрещення Русі патріарха Кирила і президента Росії Володимира Путіна.

Крім того, за даними «ЧЕСНО», Гарник був фігурантом розслідування Автомайдану. У своїй декларації за 2013 рік він вказав 171,5 тис грн сукупного доходу, з яких майже 123 тис грн — його зарплата. При цьому, на банківських рахунках він мав майже 900 тис грн, а у 2014 році ця сума зросла до майже 1 млн грн. Крім того, тоді він придбав авто Audi 2012 року випуску за майже пів мільйона гривень.

Зараз у власності Гарника та його сім’ї, відповідно до його декларації за 2019 рік, три квартири та земельна ділянка у Києві і два автомобілі Audi 2013 і 2017 років випуску.

У юності Гарник займався вокалом — у 2004 році він став учасником російської «Фабрики зірок», але на проєкті протримався недовго. Його матір Людмила Гарник — теж суддя. З 2007 року працювала в Київському апеляційному судді, а у жовтні торік її перевели в Північний апеляційний господарський суд.