Новини

МЗС Білорусі відреагувало на санкції, введені країнами Балтії проти Лукашенка і оточення. Попередило про «зворотний ефект»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Valery Sharifulin / TASS / Getty Images

У Міністерстві закордонних справ Білорусі прокоментували введені країнами Балтії санкції проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка та ще 29 чиновників. Там заявили, що спроби впливати санкціями «призводять до зворотного ефекту» і Білорусь буде змушена вжити заходів у відповідь.

Про це заявив речник МЗС Білорусі Анатолій Глаз, повідомляє TUT.by.

У відомстві наголосили, що думка країн-сусідів для них має значення, але через останні кроки «все менше і менше». «Незрозуміло, яким чином даний крок Литви, Латвії та Естонії покликаний підтримати суверенітет і незалежність Білорусі, про яку так багато з їх боку говорилося і говориться. Але ось таке наполегливе бажання наступати на одні й ті ж граблі і бездумно ходити по замкненому колу точно викликає щире розчарування», — сказав Глаз.

У МЗС наголосили, що будь-які спроби впливати санкціями на Білорусь приводять їх ініціаторів лише до зворотного ефекту. «Ми заявляли раніше, що Білорусь змушена буде вжити адекватних заходів стосовно ініціаторів таких кроків. І це буде зроблено. Ми будемо терпляче чекати моменту, коли здоровий глузд в головах наших партнерів запанує», — додав Глаз.

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс уточнив, що «цей пакет санкцій — лише перший крок».