Новини

Убивство Шеремета: адвокати підозрюваних клопотатимуть про суд присяжних

Автори:
Ангеліна Шеремет, Оксана Коваленко
Дата:

Ковальчук Виктор / УНИАН

Адвокати підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета у вівторок, 25 серпня, подадуть клопотання про те, щоб справу по суті розглядав суд присяжних. Про це «Бабелю» в коментарі розповів адвокат Юлії Кузьменко Тарас Безпалий.

За його словами, це спільна позиція всіх захисників фігурантів справи.

Адвокат Тарас Безпалий та його підзахисна Юлія Кузьменко.

Ковальчук Виктор / УНИАН

Зазначимо, що закон дозволяє розгляд справи судом присяжних у випадках, коли підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі — як у випадку з Антоненком, Кузьменко та Дугарь, яким інкримінують «умисне вбивство небезпечним для життя багатьох осіб способом, скоєне за змовою групою осіб». Кримінальний кодекс передбачає за такий злочин позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне увʼязнення.

Якщо колегія суддів задовільнить це клопотання, справу будуть розглядати двоє суддів і троє присяжних. Якщо ж задовольнить, а також не поверне обвинувальний акт прокурору, то справу далі розглядатиме колегія з трьох суддів під головуванням Оксани Голуб.

Нагадаємо, що 25 серпня у Шевченківському районному суді Києва розпочнеться розгляд по суті справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. О 13:00 відбудеться підготовче засідання.