Новини

Уряд допускає приватизацію до 50% акцій «Укрзалізниці», «Укрпошти» і «Нафтогазу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

National Bank Of Ukraine / Flickr

Кабінет міністрів на засіданні 12 серпня планує розглянути законопроєкт про перелік із 188 компаній, чия приватизація заборонена. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з текстом законопроєкту, уряд допускає приватизацію до 50% акцій «Нафтогазу», «Укрзалізниці» та «Укрпошти», проте пропонує зберегти за державою стовідсоткову частку корпоративних прав у компаніях «Енергоатом», «Укргідроенерго», «Укренерго», підприємстві «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» і в Адміністрації морських портів.

До списку повністю заборонених до приватизації обʼєктів також пропонують включити підприємства «Оператор ринку» і «Гарантований покупець», створені Кабміном торік, щоб забезпечити роботу нового ринку електроенергії.

Крім цього, до переліку пропонують внести «Документ», «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів», «Київську офсетну фабрику», конструкторське бюро «Південне».

Проєкт передбачає чотири групи заборонених до приватизації обʼєктів:

Серед культурних обʼєктів, зокрема, пропонується заборонити приватизацію Національного цирку України, Національного центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса, Національного центру Довженка. Зі спортивних — Національного спортивного комплексу «Олімпійський» і «Арени Львів».