Новини

У ЦВК заявили, що можуть передумати і призначити вибори в ОТГ біля фронту на Донбасі. Про це просять «Слуга народу» і омбудсмен

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

У ЦВК повідомили, що все ж таки можуть призначити перші місцеві вибори у 18 ОТГ біля лінії фронту на Донбасі, якщо отримають документи про наявність заходів безпеки.

Про це повідомив голова ЦВК Олег Діденко, передає Інтерфакс.

«Ситуація з безпекою може змінитися. Якщо до початку виборчого процесу чергових місцевих виборів до комісії надійдуть нові висновки Донецької і Луганської ВЦА про можливість проведення перших місцевих виборів у цих 18 громадах або в частині з них, то вибори там можуть відбутися навіть 25 жовтня 2020 року», — заявив він.

У ЦВК зазначили, що до повноважень ВЦА входить надання їй висновків щодо можливості чи неможливості проведення виборів на окремих територіях. І саме на основі цих висновків і буде ухвалюватися рішення про призначення голосування.

«7 серпня 2020 року в Комісію надійшли висновки Донецької і Луганської ВЦА про виборчі дільниці, на яких можливо/неможливо здійснювати організацію підготовки і проведення місцевих виборів», — пояснюють там.

Водночас омбудсмен Денісова звернулася до ЦВК із проханням надати їй документи, за якими члени Комісії ухвалили рішення про непризначення виборів у 18 ОТГ на Донбасі. За її словами, таке рішення викликає стурбованість.

Із закликом до ЦВК призначити вибори у цих 18 ОТГ зверталися й представники партії «Слуга народу» в Донецькій області.

«Донецька обласна організація партії «Слуга Народу» наполягатиме на проведенні місцевих виборів на окремих територіях вздовж лінії зіткнення невідкладно — одразу ж після надання військовим командуванням достатніх гарантій безпеки», — зазначили там.