Новини

Bihus.Info: Син завгоспа Нацполіції відкрив відпочинковий комплекс під Києвом на «сімейні заощадження»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Facebook / Ivan Naumov

Син начальника Департаменту управління майном Нацполіції Івана Наумова став власником фірми, яка наприкінці липня відкрила комплекс відпочинку NAVY під Києвом. За словами поліцейського, син відкрив проєкт на гроші з «сімейних заощаджень», однак жодних витрат на нього чиновник не задекларував.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Журналісти зафіксували, як Наумов-старший часто відвідував комплекс напередодні відкриття, зокрема і в робочий час. Хоча сам чиновник у коментарі заявляв, що жодного стосунку до цього не має.

Згодом він визнав у Facebook, що цим проєктом займається його син Микола, який отримав гроші з сімейного бюджету. «Із сімейних заощаджень виділили сину допомогу для запуску і старту роботи комплексу», — написав Наумов.

За даними держреєстру юросіб, син Наумова вніс у статутний капітал новоствореної компанії-орендаря комплексу (ТОВ «Радіус 88») 2 мільйони гривень. Разом з тим станом на кінець 2019 року Наумов задекларував сукупні сімейні заощадження на суму, яка трохи більше половини від цієї суми (1,3 млн). І надалі декларацію про суттєві зміни в майновому стані, де були б відображені видатки на цей проєкт, не подавав.