Новини

Аваков: Найманці «ПВК Вагнера» проживали за 1,5 км від резиденції Лукашенка. Україна передасть Білорусі інформацію про їхні злочини

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Олександр Чекменьов / «Бабель»

Найманці «ПВК Вагнера», яких нещодавно затримали у Білорусі, проживали лише за 1,5 кілометра від резиденції президента Олександра Лукашенка.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, пише пресслужба МВС.

«За інформацією наших джерел, офіційно виселившись з готелю і нібито прямуючи в аеропорт з метою покинути країну, «вагнерівці» розмістилися на спеціальній базі під Мінськом, недалеко від резиденції президента Лукашенка. Тобто, очевидно, мова йде про якусь операцію спецслужб, очевидно, Російської Федерації», — зазначив він.

За його словами, Нацполіція розслідує низку справ, у яких фігурують затримані у Білорусі найманці. Через це у правоохоронних органів України є багато матеріалів про їхні злочини, які будуть передані білоруській стороні.

«Україна також зацікавлена ​​в екстрадиції на нашу територію ряду затриманих у Білорусі найманців, які вчинили злочини в Україні. Про що повідомлено компетентним органам Білорусі», — підкреслив Аваков.