Новини

Зеленський відповів на петицію про заборону 5G

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Pavlo Gonchar / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону 5G — він зазначив, що 5G не несе шкоди здоров’ю, якщо дотримуватися вимог щодо рівня електромагнітного випромінювання.

Про це повідомляє пресслужба президента.

«Основними радіочастотними діапазонами для 5G в Європі та світі визначено діапазони частот 700 МГц і 3 400—3 800 МГц, планується також залучити більш високочастотні діапазони. Це дозволить передавати великі обсяги даних з мінімальними затримками (одна з переваг 5G), що зробить можливим розвиток нових сервісів і технологій», — зазначив Зеленський.

Президент, посилаючись на Європейський парламент, пояснив, що при виконанні всіх рекомендацій щодо допустимого рівня випромінювання для радіочастот 5G не шкодить людському здоров’ю.

Крім того, він згадує і поширене хибне переконання, що мережі 5G якимось чином пов’язані з поширенням коронавірусу.

«Відсутні будь-які докази, що підтверджують роль 5G у розповсюдженні COVID-19 або будь-якої іншої хвороби чи інфекції. На момент появи COVID-19 переважна більшість країн не мала і досі не має мереж 5G. Отже, вони навіть теоретично не могли сприяти розповсюдженню COVID-19», — йдеться в тексті.