Новини

Справа про хабар у $6 млн: фігурантка справи вийде з СІЗО. За неї внесли 120 мільйонів гривень застави

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Facebook / Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Третя фігурантка справи про передачу $6 млн хабара керівникам САП і НАБУ, ексголова департаменту Державної фіскальної служби Олена Мазурова, вийде з СІЗО під заставу в 120 млн гривень.

Цю інформацію «Бабелю» підтвердили в прес-службі Вищого антикорупційного суду.

Тепер на Мазурову покладаються такі процесуальні зобовʼязання:

Справа про хабар у $6 мільйонів

Ввечері 12 червня Національне антикорупційне бюро повідомило, що затримало «праву руку» одного з колишніх чиновників — чоловік пропонував директору НАБУ і керівнику САП хабар у $6 мільйонів за закриття справи.

На брифінгу директор НАБУ Артем Ситник і глава САП Назар Холодницький заявили, що хабар давали за закриття справи проти Миколи Злочевського. Воно стосувалося сприяння заволодіння коштами стабілізаційного кредиту НБУ, виданого Реал Банку. Компанія Burisma, президентом якої є Злочевський, заперечує його причетність до хабарі.

За даними слідства, посередником у справі про передачу хабара в $6 мільйонів голів САП і НАБУ виступав перший заступник начальника управління Державної податкової служби в Києві Микола Ільяшенко. Він намагався передати хабар за закриття однієї зі справ щодо Злочевського. Голова Державної податкової служби Олексій Любченко на час проведення дисциплінарного провадження усунув Ілляшенко від виконання обовʼязків. Вищий антикорупційний суд заарештував Ільяшенко, йому призначили заставу 84 мільйонів грн.

За юриста компанії Burisma Андрія Кічу, який фігурує в справі про передачу $6 млн хабарі керівникам САП і НАБУ, внесли заставу в розмірі 40,35 млн грн.

16 червня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід третьої фігурантці справи про передачу $6 млн хабарі керівникам САП і НАБУ у вигляді арешту з можливістю внесення застави в розмірі 120 024 200 грн. 1 липня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру Миколі Злочевському, колишньому міністру екології та природних ресурсів часів Януковича.